Доставка и плащане

ДОСТАВКА

Поръчките се обработват в рамките на 2 дни след потвърждаването им чрез електронна поща (e-mail) до КЛИЕНТА. В случай, че избран от вас продукт в момента липсва, ще ви информираме за тази ситуация чрез e-mail. Можете да изберете дали да забавим поръчката ви до получаване на продукта в нашият склад, да поискате друг продукт, да изпратим една част от поръчката или да откажете поръчката. При всички случаи ние ще ви уведомим чрез e-mail. Доставката за България се осъществява чрез куриерска фирма Спиди. Международната доставка се осъществява чрез Български пощи (Bulpost) и EMS. Размерът на таксата за доставка се определя по два критерия – тегло на пратката в опаковано състояниe и населеното място, за което пътува. Поръчаните стоки се доставят спрямо наложените практики от локалните пощенски служби. Всички наши пратки са препоръчани и при получаването им ние получаваме известие за доставка. Ако пратката не бъде доставена навреме, моля свържете се с нас и ние ще я проследим. В случай, че пратката не се получи и не се намери, ние ще ви изпратим друг колет със същото съдържание или ще ви върнем парите. Ако пратката Ви е повредена, се свържете възможно най-скоро с нас. Препоръчваме Ви: ако забележите нещо нередно по пакета при доставката, моля разопаковайте го в присъствието на куриера и ако установите някакви щети – откажете доставката. Освен ако не съществува изрична договорка с КЛИЕНТА, ние не поемаме отговорност за рискове, свързани с продуктите и услугите, след предаването им в пощенската станция или куриерската фирма. Ние ще опаковаме подобаващо продуктите и услугите и ще осигурим предаването на придружаващите го документи. Доставката се счита за изпълнена, когато е налице подпис на КЛИЕНТА при получаване на документа за транспорт, доставен от куриера.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Поръчаните стоки могат да бъдат платени по няколко начина:
  • Наложен платеж – Плащане при доставка на куриера При доставка на стоката, плащате дължимата сума на куриера. Не плащате нищо допълнително, всички разходи по доставката са отбелязани в цената на поръчката. geographicalnorway.bg поема разходите по инкасо и застраховка на стоките.
  • Плащане чрез дебитна или кредитна карта през системата на ePay.bg
    Ако притежавате дебитна или кредитна карта, издадена от българска или международна банка, можете да платите през системата на ePay.bg. При избиране на този метод на плащане ще бъдете прехвърлени към криптирана страница, където може да извършите плащането. Трябва да следвате всички стъпки, за да бъдете върнати в страницата на geographicalnorway.bg и да се регистрира поръчката. Поръчката ще бъде изпълнена след потвърждаване на плащането.  В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми става, чрез нареждане на обратна операция по картата в срок от 7 дни.